Anyone in Slovenia

Who is using it in Slovenia ?

Regards,

Me, not exactly in Slovenija, but yes, nameravam ga prevesti in uporbljati v mojem podjetju. Ni pa to toliko hitra dogodivscina.

LP

Zdravo,

Zanima me kako se je dogodivščina obnesla? :happy:
Ali uporabljate Dolibarr v podjetju?

lp,

Jaz sem tudi iz Slovenije. :laugh: Ravno ga uvajamo kot zamenjavo za Birokrata.

Mene tudi zanima kdo še ima izkušnje s tem programom.
Nekaj se mučim z njim :smiley:

@Kiborg Eno vprašanje: Vam je uspelo spraviti na račun datum opravljene storitve?

Na žalost še ne. Zato je program še vedno v fazi testiranja in ni produkcijski. Če kdo ve rešitev se priporočam.

1 Like

Potrebno je dodati Custom field - pa morda je najbolje uporabljati .ODT predlogo.

1 Like

Živijo,

tudi sam uporabljam Dolibarr,…in sem z njim izredno zadovoljen,…z izjemo, ker ne znam točno popraviti, da bi se ne dalo bristai niti zadnje fakture. Administrator omenja, da bi naj bilo tako z verzijo 3.4. naprej,…sam imam 3.5 in še vedno lahko brišem zadnjo fakturo, kar če prav razumem ni v skladu s slovensko zakonodajo.

In pa ja,…datum opravljene storitve mi manjka.
Res bi bil vesel malce pomoči s tem v zvezi.

lpB

No datum opravljene storitve se zmeraj lahko tudi napise v opombe.
Glede brisanja fakture pa bi ne znal povedat kaj prevec. Po pravici povedano, bi se moralo delat dobropis ce prav to razumem. Sem pa danes spet malo testiral stvari in sicer mislim da ne bi smelo imeti prevec problemov za uporabo zadnje verzije. Je kar lepo napredovala od zadnjic ko sem jo testiral.

No vse odvisno za kaj se dolibarr rabi.

Živijo,

res škoda, ker se tale Doli tako slabo uporablja v Slo. Sam ga za popoldnaski sp uporabljam sedaj že dve leti in moram reči, da popolnoma zadovoljuje mojim potrebam.
Žalostita me le dve zadevi:
- ne vem kako bi lahko prilagodil ddv za hrvaške stranke (če je firma, se ga ne obračuna, če je fizična oseba, se ga obračuna tako kot v Sloveniji)
- datum opravljene storitve vedno znova kucam v opombe, ker mi je postalo počasi odveč. Dodal sem sicer custom field, ki ga pri vnosu podatkov za fakturo vidim,…potem na izpisu pa nikakor ne.

Joj če bi imel kdo nasvete za zgoraj omenjeno bi bilo res fino.

LPB

Zdravo, vem verjetno malo brca v temo, glede na to da je zadnji post tukaj skoraj 10 mesecev star.

Ampak vseeno, v svoje gradbeno podjetje bi rad uvedel Dolibarr, ampak sem totalen začetnik. Znam naredit račune ponudbe (to tudi rabim), ampak problem nastane, ko rabim naredit račun kjer DDV ni obračunan in velja 76. člen ZDDV-1 oz obrnjena davčna stopnja.

Se pravi mora biti skupna cena brez DDV (22%), vendar še vedno rabim posebej kot v opombi napisano: “DDV Ni obračunan, obrnjena davčna stopnja po 76. členu ZDDV-, podatki o davčni osnovi in znesku DDV,…” “Skupaj 76. člen: Osnova: 1000€ , DDV: 220€”

V glavnem ne sanja se mi kako nardit račun da bo po slovenski zakonodaji, kadar poslujemo z drugimi podjetji ki nudijo storitve.

LP, Iztok

Živijo Iztok,

Tudi sam kar malo pogrešam Dolibarr in njegove funkcionalnosti. Vse ok in oh in sploh samo ima brez konkretne podpore poporodne krče. Zakaj npr. samo primer, ker so pozabili urediti glede ddv-ja, če izdaš fakturo v drugo državo EU,…sem iskal kot zmešan, kontaktiral neke firme v Francijo in potem na koncu obupal,…no vendarle prejel odgovor, da so nekaj pozabili in potem so popravili.

Kakorkoli,…moj predlog je,…www.e-racuni.com
Vrhunska brezplačna podpora,…vse dela,…je ažurirano, brezplačen tečaj,…enostavno…
In tudi poceni, če ne najceneje v Slo. Da ne govorim, kaj če si čez leto premislite in boste morali oddajati račune v davčne blagajne? Pa smo spet tam,…brez podpore.

Toplo priporočam,…res. Škoda živcev za Dolibarr,…
E-racuni.com :wink: (sam sem presedlal pred skorajda že letom dni in mi ni žal. Kakšna runda pivca manj pa je pokrito :happy:)

Lp Boris

boklavadi hvala za predlog, si bom pogledal e-racuni.si, sem pa skoraj prepričan da bo zadostovalo za moje potrebe. Cene sem pa že gledal, so kar ugodne se strinjam.

Mogoče se pa le rešim pisanja računov v excelu haha :happy:

Še enkrat hvala za hiter odgovor.

Jaz sem šel takole:
Excel, dolibarr, e-racuni…

Lpb

Oj!
Po takšni poti smo šli skoraj vsi. E računi so resnično pravilna izbira. Kljub vsemu, pa ne omogočajo vsega, kar omogoča Dolibarr. Zato je verjetno najboljša uporaba obeh. Ker sem se sedaj prvič srečal z njim, me zanima, če ima kdo že izkušnje z njim. Vsaka informacija je dobrodošla.
Pozdrav

1 Like

Ko bi v Dolibar implementirali davčno blagajno bi sam ostal na dolibarr… Tako pa so mi eracuni zelo praktični, tudi zaradi direktnega oddajanja v UJP.
Tako da… E racuni rula.

Lp B

Tudi mi ga uporabljamo že dobro leto. Načeloma nam zadostuje za naše potrebe, Smo na verziji 6. Se strinjam da Dolibar nima prave podpore v Sloveniji.
Uporabljamo za fakturiranje po Slo in Eu, uporabljamo tako predračune kot račune, banko in še nekaj drugih modulov.

Je pa seveda še dosti prostora za izboljšave. Mogoče pa ustanovimo Dolibar grupo za Slovenijo???